Prikborditem

Aanmaakdatum 06-01-2013 13:30
Persoon Bregje Jonkhart
Categorie Coaching / Counseling
Titel Proef koppel gezocht voor relatiecoaching!
Plaats amsterdam
Inhoud Begin het jaar goed en geef je relatie een boost!

 

Ik ben bezig met de opleiding tot relatiecoach en zoek koppels om te coachen.

Coaching is een mooie manier om je relatie te verdiepen en samen te groeien. Het is niet eng en niet ingewikkeld. Het traject is gratis en we kunnen meteen beginnen.

Een win-win situatie voor iedereen dus.

 

Ben je geinteresseerd of ken je mensen die geinteresseerd zijn, of wil je meer weten over wat relatiecoaching precies inhoudt? Stuur me dan een bericht of bel me.

 

De meeste mensen zijn gewend om zo nu en dan een onderhoudsbeurt te geven aan allerlei zaken die belangrijk voor ze zijn. De auto, je huis, je gebit. Op ’t werk heb je functioneringsgesprekken, we gaan op vakantie of voor ontspanning, naar de sportschool om fit te blijven. Een relatie is voor veel mensen één van de belangrijkste dingen in een leven. Het gaat allemaal om ‘wonen, werk, wijf’, hoor je wel eens zeggen.  Maar echt stilstaan bij je relatie doen maar weinig mensen. Waarom niet eens per jaar, (of vaker) echt even stilstaan bij dat wat je zo dierbaar is? Hoe staan we ervoor, gaat het nog de kant op die we willen? Die IK wil? Want uiteindelijk ben je behalve een onderdeel van je relatie, vooral een individu.

 

individual (adj.) Look up individual at Dictionary.com

early 15c., "one and indivisible" (with reference to the Trinity), from M.L. individualis, from L. individuus "indivisible," from in- "not, opposite of" (see in- (1)) + dividuus"divisible," from dividere "divide" (see divide). Not common before c.1600 and the 15c. usage might be isolated. Sense of "single, separate" is 1610s; meaning "intended for one person" is from 1889.

 

 

Waarom besteden we over het algemeen pas aandacht aan de relatie als het mis dreigt te gaan (of al nauwelijks meer te redden valt?). En relatie blijft nou eenmaal niet vanzelf spannend en leuk, en allerlei zaken (werk, kinderen, andere life events,) zorgen ervoor dat mensen uit elkaar groeien en de relatie niet meer leuk is of lijkt te zijn. Een relatie heeft intimiteit nodig. In het Engels : intimacy. Into Me You See.

Hoe kan een ander jou zien als je jezelf verwijderd voelt van wie je echt bent? Als je zelf nauwelijks meer weet of durft aan te geven wat jouw behoeftes zijn?