Doel van dit Welzijnsnetwerk

Doel is om dichtbij huis, op veilige wijze in contact te komen met oprecht geinteresseerden in welzijn en complementaire hulpverlening. Dit geldt voor cliënten, professionals en voor studenten.
Platform de Proeftuin biedt je mogelijkheid binnen je eigen regio te zoeken naar gewenste personen voor
  • Het opdoen van praktijkervaring;
  • Een sessie/behandeling met een student of met een professional.

Ontstaan

Platform de Proeftuin is ontstaan omdat wijzelf als student aan een beroepsopleiding tot lichaamsgericht therapeut moesten gaan oefenen door tenminste 50 sessies aan mensen van buiten de opleiding te geven. Omdat het vooral aan het begin van die 50 sessies lastig was mensen te vinden, is het idee uit te wisselen met studenten van andere opleidingen ontstaan. Dit bleek goed te werken: studenten van andere opleidingen kennen jouw werkwijze niet, maar zijn wel gewend aan zelfreflectie en zelfonderzoek.

Ervaringen opdoen

Platform de Proeftuin is een omgeving waar je daadwerkelijk kunt uitproberen. Dit geldt voor studenten, cliënten en voor professionals. Er bestaan inmiddels vele methoden die aan elkaar verwant zijn. Ze hebben allemaal wel een eigen karakter. Een methode/discipline kan lichamelijk of mentaal zijn, krachtig of juist zacht, speels en luchtig of juist diep: zo hebben ze elk hun eigen benadering en leveren elk een eigen ervaring op. Het is een kwestie van er achter komen wat 'bij je past'.